marți, 18 octombrie 2011

Restrictii si privilegii

     La bordul navelor de croaziera in functie de regulile interne ale companiei si regulie internationale exista anumite restrictii, iar in functie de pozitia pe care o ocupati exista si anumite privilegii.
 
   Fumatul: este permis doar in locurile special amenajate de catre companie, smoking point-uri, acestea putand fi gasite intr-un numar destul de limitat in zona destinata doar echipajului
- in afara acestor locuri fumatul este strict interzis
- pentru membrii din staff care au acces in zona pasagerilor fumatul este permis in barurile de fumator
De mentionat ca vasele de croaziera sunt dotate cu detectoare de fum si camere de supraveghere deci nu incercatii sa incalcati aceasta regula!
Consumul de alcool:  este permis in limita bunului simt, periodic au loc controale de alcoolemie
Consumul de droguri: detinere si consumul de droguri este strict interzis, si se sanctioneaza cu debarcarea celui invinuit si predarea acestuia autoritatilor
Violenta: de orice fel verbala sau fizica este strict interzisa la bordul navelor de croaziera, aceasta fiind sanctionata cu debarcarea
Hartuirea sexuala: orice membru de echipaj are dreptul sa lucreze intr-un mediu liber si legal lipsit de agresiune sexuala fizica sau verbala.
Discriminarea: este interzisa discriminarea de orice tip, rasism, discriminarea sexuala

   Aceste sunt doar cateva reguli care doresc a creea un mediu cat mai sigur si cat mai placut, sa spunem propice, pentru desfasurarea activitatii la bordul navelor de croaziera.

Dupa cum aminteam mai sus exista si anumite privilegii in functie de pozitia in care activezi.
    Vasul de croaziera este impartit in doua zone cea pentru pasageri si cea a membrilor echipajului!
In zona membrilor echipajului accesul pasagerilor este interzis, iar in zona pasagerilor accesul membrilor de echipaj este permis dar cu anumite restrictii si doar partea de staff/officers au acces in zona pasagerilor.
    Membrii de echipaj din categoria crew, nu au voie in zona pasagerilor decat daca munca lor presupune accesul in zona pasagerilor!
Staff/oficcers au voie sa foloseasca barurile si discoteca din zona pasagerilor, unii dintre acestia putand folosi si bufetul pentru pasageri in functie de pozitia ocupata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Job Selection

storekeeper