marți, 18 octombrie 2011

Cabina de crew..

 Viata la bord e foarte diferita fata de viata pe uscat din multe puncte de vedere, incepand de la cabina unde locuiesti si continuand cu ce ai voie si ce nu pe vas.
  Cabina, compusa din loc de dormit de obicei cu 2 paturi ceea ce inseamna ca o sa imparti cabina cu inca cineva, tv cu dvd daca ai noroc,un birou cu sertare, un dulap dublu, de cele mai multe ori mult prea mic pentru garderoba, baie si daca esti norocos o sa o imparti doar cu colegul tau, daca nu o sa o imparti cu alte 2 persoane din cabina alaturata  ceea ce inseamna ca vei avea baia la comun. Baia la comun are diferite metode de utilizare si aici ma refer la modul in care se ocupa spatiul in functie de necestitati, gen dus, toaleta. De obicei exista un intrerupator care odata actionat avertizeaza ocupantii celeilalte cabine, cu o lumina rosie, ca este ocupat! Obligatia ta ca si utilizator este sa incui usile de acces in baie asta ca sa nu fi deranjat. De mentionat ca din ce in ce mai multe cabine sunt cu "baie la comun", deoarece companiile de croaziera reduc spatiu destinat crew-ului pentru a oferii mai mult spatiu pasagerilor sau pentru a mari capacitatea de cazare a membrilor echipajului!
 Cel mai mult timp petrecut in cabina  este dormind deci nu sunt inconveniente prea mari,insa spatiul este destul de mic mai ales ca si trebuie impartit cu o alta persoana. Aici te imbraci, aici ai garderoba aici te uiti la tv aici iti primesti musafirii:)

  In cazul in care ai statutul de staff/officer cabina ta este curatata de un "staff cleaner"de cele mai multe ori filipinez, indonezian, hondurian... Curatarea cabinei consta in schimbarea asternuturilor saptamanal sau de doua ori pe saptamana,schimbarea prosoapelor zilnic, maturat zilnic, sters praf , odata la 2 zile! Aceste operatiunni ar trebui efectuate destul de bine daca simulati cu un mic bacsis cleanerul de obicei un 10 euro saptamanal ar fi ideal.Bacsisul oferit iti poate rezolva si alte cereri pe viitor, gen 2 prosoape din cele bune, baterii la telecomanda etc, reparatii aer conditionat si toaleta daca este cazul..

o sa pun si niste poze in curand..



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Job Selection

storekeeper